Skip to main content
1:00 AM
120 Mins
Brain Secrets With Dr. Michael Merzenich

Dr. Michael Merzenich reveals how to rejuvenate the brain and maintain cognitive fitness as one ages; host Maria Shriver.

3:00 AM
120 Mins
3 Steps to Pain Free Living

Yoga instructor and pain specialist Lee Albert presents five exercises to eliminate the root cause of many painful conditions.

5:00 AM
60 Mins
Nature
Wild Way of the Vikings

Traveling from Norway to Newfoundland just as seafarers did in A.D. 1,000 to get a sense of how the Vikings lived in the Americas; narrator Ewan McGregor.

More Info

Your schedule, your shows, your KCTS 9.

You make KCTS 9 possible. Become a member and enjoy the benefit of KCTS 9 Passport, an on-demand library of 1,500+ episodes of your favorite PBS shows.

Only $5/month.

Get Passport
6:00 AM
30 Mins
Mister Rogers' Neighborhood

A zipper factory; Prince Tuesday is left in Mr. Aber's care.

6:30 AM
30 Mins
Dinosaur Train
Great Big Stomping Dinosaur Feet; Hornucopia

Tiny loses Shiny's favorite shell; Stacie Styracosaurus has a crown of horns on her head.

7:00 AM
30 Mins
Sesame Street
Play Time

Nina, Elmo, Abby, Big Bird and Chris put on a play about Little Miss Muffet; Nina helps Big Bird find his role as playwright when he comes up with the idea of changing the ending to the story.

Supported By
7:30 AM
30 Mins
Daniel Tiger's Neighborhood
Mad at the Crayon Factory; Mad at School

Daniel gets mad when he doesn't get a crayon box right away at the Crayon Factory.

8:00 AM
30 Mins
Pinkalicious and Peterrific
Lost Voice; Doll Hospital

Pinkalicious loses her voice on the day of the class concert; Pinkalicious and Jasmine take care of all their dolls after one gets hurt.

8:30 AM
30 Mins
Molly of Denali
Mollyball; Visit Qyah

The kids create a new game called Mollyball; Molly convinces a travel guide writer to visit Qyah so the village can be added to the guidebook.

Supported By
9:00 AM
30 Mins
Xavier Riddle and the Secret Museum
I Am Mary Leakey; I Am Alexander Hamilton

Xavier Riddle, his sister, Yadina, and their friend, Brad, meet heroes from the past -- from Eleanor Roosevelt to Leonardo da Vinci.

9:30 AM
30 Mins
Let's Go Luna!
Stairway to Art Day; Melvini Madness

Andy learns about making great art in modest places when he makes a simple repair to the stairs in the family trailer; Carmen gets to know a ranger in the Tijuca Rainforest who appreciates the strength of butterflies.

10:00 AM
30 Mins
Nature Cat
Moth Frolic-Fest; Dune Patrol

The gang hopes to find a moth for Hal; Nature Cat and his pals learn about the importance of sand dunes.

Supported By
10:30 AM
30 Mins
Wild Kratts
Animals Who Live to Be 100 Years Old

After his pet fruit fly, Juice, dies, Jimmy wonders if any animal can live more than 100 years.

11:00 AM
60 Mins
NOVA
The Planets: Saturn

NASA's Cassini probe explores Saturn's icy rings and moons, capturing ring-moon interactions and revealing ingredients for life on the moon Enceladus.

More Info
12:00 PM
30 Mins
In the Americas With David Yetman
The Road From Oaxaca to Chiapas

The mezcal-producing fields of Oaxaca; Isthmus of Tehuantepec, where women dominate the native culture; Chiapas, a river town home to ancient peoples and an unusual carnival celebration.

Supported By
12:30 PM
30 Mins
Oregon Field Guide
Mason Bees; Old Growth and Birds

Master gardener Ron Spendal studies mason bees; certain songbirds thrive in Oregon's old growth forests.

More Info
1:00 PM
120 Mins
Retire Safe & Secure With Ed Slott

Ed Slott talks about how to protect savings to ensure a comfortable retirement.

3:00 PM
90 Mins
The Age Fix With Dr. Anthony Youn

Improving age-related skin concerns with do-it-yourself anti-aging treatments, products to tighten skin and simple dietary changes.

4:30 PM
90 Mins
Live Better Now With Mimi Guarneri, MD

Dr. Mimi Guarneri blends modern science and ancient wisdom in a step-by-step program that addresses health, healing and longevity.

6:00 PM
30 Mins
PBS NewsHour Weekend
Shemekia Copeland
New

Blues vocalist Shemekia Copeland discusses her past, her music, and her mission to change the world.

6:30 PM
30 Mins
Samantha Brown's Places to Love
Top of the South Island, NZ

Bicycling through Brancott Estate vineyards; te Pa Family Vineyards; Pelorus Mail Boat; Mills Bay Mussels; the World of Wearable Art; the peak of Mount Olympus; Abel Tasman National Park.

More Info
7:00 PM
60 Mins
Escape to the Chateau
Pig Roaster and Versailles Loo

Dick and Angel prepare for their first paid event at the chateau.

8:00 PM
60 Mins
Howards End on Masterpiece

Margaret receives an offer from Henry; Helen is distraught by the unfair fate of the Basts; the three families collide at a wedding; Henry's past is revealed.

9:00 PM
60 Mins
Sanditon on Masterpiece
New

The arrival of Miss Lambe's forbidden love causes Charlotte to question her opinion of Sidney; Clara witnesses a moment between Esther and Sir Edward that raises her suspicions about their relationship, with awful consequences for Esther.

10:00 PM
60 Mins
Vienna Blood
The Last Séance, Part 2
New

Inspector Oskar Rheinhardt calls on Dr. Max Liebermann to help investigate the murder of a young woman and the mysterious circumstances that suggest a supernatural power may be to blame.

More Info