Skip to main content
6:00 AM
30 Mins
Ready Jet Go
Beep and Boop's Game; Constellation Prize

The kids help get BOOP over a ravine on Mars, and learn that satellites help scientists communicate with far away rovers; constellations.

6:30 AM
30 Mins
Arthur
Prunella's Special Edition; The Secret Life of Dogs & Babies

Prunella receives a Braille copy of a book; Arthur and D.W. watch immature television shows.

7:00 AM
30 Mins
Curious George
Gnocchi the Critic; George Cleans Up

George tries to determine why Gnocchi no longer likes Chef Pisghetti's food; George embarks on a citywide cleaning spree.

Judy Woodruff
Crosscut Festival

Featured Moderator: Judy Woodruff

The Crosscut Festival brings together journalists, politicians, authors and newsmakers from our community and around the nation to take a hard look at the people, policy and events that shape our lives. Join the discussion April 30 - May 2, 2020.

Get Tickets
7:30 AM
30 Mins
Nature Cat
Mud Love; Call It a Night

Everyone prepares for Mud Appreciation Day except Nature Cat, who wants no part of it; Nature Cat loses his hat while playing flashlight tag at night.

8:00 AM
30 Mins
Wild Kratts
Deer Buckaroo

The team learns about deer society and the purpose of antlers as it searches for a fawn -- Buckaroo.

8:30 AM
30 Mins
Molly of Denali
Winter Champions; Hus-Keys

Molly and the gang organize an outhouse race to determine who will become Winter Champions; Molly creates a tutorial video to help Merna train her dog to find her keys.

Supported By
9:00 AM
30 Mins
Xavier Riddle and the Secret Museum
I Am Mark Twain; I Am Abigail Adams

Xavier is afraid he will be unable to perform his comedy show after he hurts his wrist, but Mark Twain shows him that laughter can make hard things easier; Abigail Adams helps Yadina realize that a missing color will not ruin her painting.

9:30 AM
30 Mins
Let's Go Luna!
More Than All That Jazz; Swamp Pals

In New Orleans, musician Carmen learns about jazz improvisation; Leo travels to the Louisiana Bayou to meet his pen pal.

10:00 AM
30 Mins
Daniel Tiger's Neighborhood
Daniel's Happy Song; Prince Wednesday's Happy Birthday

Daniel teaches his friends his happy song; Daniel is excited to go to the castle for Prince Wednesday's birthday party.

Supported By
10:30 AM
30 Mins
Clifford the Big Red Dog
Aunt Violet the Pilot; Abra-Ca-lifford!
New

Emily Elizabeth makes drawings on paper airplanes for Aunt Violet, but they all scatter when Aunt Violet's plane comes in to land on Birdwell Island; Emily Elizabeth and Clifford practice magic tricks.

11:00 AM
30 Mins
Sesame Street
When You're a Vet

Abby and Elmo play veterinarians; by using their eyes, ears and hands, they figure out what's wrong with their pretend patients and help them feel better.

11:30 AM
30 Mins
Pinkalicious and Peterrific
A Real Hoot; Amazing Tower of Igloos

Pinkalicious becomes friends with an owl in her backyard; Pinkalicious and Peter build an igloo, but soon realize they need a bigger one when all of their friends want to sleep over in it.

Supported By
12:00 PM
30 Mins
Lidia's Kitchen
Mediterranean Essentials

Seafood classics from the southern part of Italy include orecchiette with peas and asparagus, mussels with farro, cannellini and chickpeas and a chocolate fig dessert.

12:30 PM
30 Mins
Joanne Weir's Plates and Places
Sunset Dinner in the Wine Country

Styling a cheese board with fig leaves, fruit and nuts; warm fig spread; panforte; foraged salad.

1:00 PM
60 Mins
Expedition
Suriname: Lost World

The naturalist visits uncharted territory in the Guiana Shield, finding wildlife that have never encountered humans.

More Info
Supported By
2:00 PM
60 Mins
Nature
Arctic Wolf Pack

The white wolf fights for survival in the ice and snow on Ellesmere Island in the Canadian territory of Nunavut.

More Info
3:00 PM
60 Mins
NOVA
Mysteries of Sleep

Scientists study why animals and humans need to sleep, what happens to the brain during sleep, and the role sleep plays in memory, trauma, and emotion regulation.

More Info
4:00 PM
60 Mins
Father Brown
The Passing Bell

A new musical director for the bell-ringers of St. Mary's leads to discord, disharmony and the blood-curdling sound of murder.

More Info
5:00 PM
30 Mins
BBC World News Today

A comprehensive program of news, business news and analysis.

5:30 PM
30 Mins
BBC World News America
New

U.S.-targeted nightly newscast.

7:00 PM
30 Mins
Washington Week
New

A preview of Super Tuesday and the South Carolina primary; with journalists Yamiche Alcindor, Peter Baker, Dan Balz, Asma Khalid, Marisa Lagos, Abby Livingston and Jeff Zeleny.

More Info
7:30 PM
30 Mins
Firing Line
Firing Line With Margaret Hoover

Filmmaker Michael Moore talks about the 2020 presidential race.

More Info
8:00 PM
45 Mins
Father Brown
The Whistle in the Dark

Father Brown must intervene when it appears that a dark spirit has murderous intent.

More Info
9:00 PM
120 Mins
Country Music: Live at the Ryman, A Concert Celebrating the Film by Ken Burns

Country music artists perform at the Ryman Auditorium in Nashville, Tenn., in celebration of the country music documentary series directed by Ken Burns.